Monday, December 16, 2013

Η πρόσβαση σε φθηνή και άφθονη τροφή είναι από τις βασικές κατακτήσεις του ανεπτυγμένου world popula


Χαίρετε, στην ιστοσελίδα κατά διαστήματα δημοσιεύονται άρθρα κυρίως από έρευνες, σε θέματα διατροφής, ιατρικής, γυμναστικής... αναφέροντας πολλά χαρακτηριστικά ευεξίας, ιδιότητες και όχι μόνο, που σκοπό έχουν την καλύτερη ψυχολογία του ανθρώπου μέσα από σωστές καθημερινές συνήθειες και ποιο ποιοτικό τρόπο ζωής!
Προτού αγοράσεις δες: 520 για Ελλάδα και 529 για Κύπρο στην αρχή του κωδικού = ελληνικά προϊόντα. Τα προτιμάμε. Η ελλάδα world population prospects the 2010 revision έχει 16 δισεκατομμύρια εξαγωγές και 40 δισεκατομμύρια εισαγωγές, είναι στα χέρια μας να το αλλάξουμε ! Τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ που χάνουμε κάθε χρόνο = πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας!! Ισχύει και για Κύπρο σε μικρότερους αριθμούς!
Η παραγωγή ασφαλών τροφίμων και η προστασία της υγείας του καταναλωτή, είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων world population prospects the 2010 revision σε μια επιχείρηση world population prospects the 2010 revision τροφίμων. Όλοι όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση τροφίμων (προετοιμασία, επεξεργασία, συσκευασία, αποθήκευση, διάθεση και πώληση), world population prospects the 2010 revision πρέπει να κατανοήσουν ότι μπορεί να επιδράσουν στην διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων.
Η παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι απαίτηση world population prospects the 2010 revision της νομοθεσίας και στην ικανοποίηση αυτής της απαίτησης βοηθά σημαντικά η εκπαίδευση των εργαζομένων σε βασικές world population prospects the 2010 revision αρχές υγιεινής των τροφίμων, οι οποίες περιλαμβάνονται σε αυτό το εγχειρίδιο και αφορούν : Προσωπικό world population prospects the 2010 revision νεοδιοριζόμενο στις επιχειρήσεις τροφίμων, Προσωπικό που διαχειρίζεται έμμεσα τρόφιμα Προσωπικό που διαχειρίζεται άμεσα τρόφιμα Επιχειρηματίες ή υπευθύνους επιχειρήσεων που συμμετέχουν ενεργά στον χειρισμό των τροφίμων. world population prospects the 2010 revision
Ένα σύστημα ποιότητας που βασίζεται στις αναγνωρισμένες αρχές HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) έχει ως σκοπό την εστίαση της προσοχής των εταιρειών τροφίμων στα στάδια εκείνα world population prospects the 2010 revision της παραγωγικής διεργασίας και τις συνθήκες παραγωγής που αποτελούν κρίσιμα σημεία για την ασφάλεια των προϊόντων τους. Είναι ένα σύστημα ποιοτικού ελέγχου το οποίο βασίζεται στην πρόληψη δυσχερών καταστάσεων παρά στην αντιμετώπιση αυτών.
Το σύστημα HACCP είναι μια συστηματική εκτίμηση και αξιολόγηση όλων των θεμάτων που είναι σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, από τις πρώτες ύλες έως την διανομή αυτών. Όλοι οι τύποι κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια world population prospects the 2010 revision των προϊόντων λαμβάνονται υπόψη κατά τον σχεδιασμό του συστήματος, όπως βιολογικοί, χημικοί και φυσικοί κίνδυνοι. world population prospects the 2010 revision
Ιστορικά, το HACCP αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων από μικροβιολογικούς και όχι μόνο παράγοντες, εστιάζοντας στα τρόφιμα που χρησιμοποιούνταν από τους αστροναύτες των Η.Π.Α. Γρήγορα όμως, έγινε αντιληπτή η χρησιμότητα του για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων world population prospects the 2010 revision και την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.
Ο κορμός world population prospects the 2010 revision αυτός αποτελείται world population prospects the 2010 revision από διαδοχικά βήματα, τα οποία σε γενικές γραμμές είναι: Σχεδιασμός της παραγωγικής διαδικασίας Προσδιορισμός των κινδύνων και των σημείων που αυτοί μπορεί να εμφανιστούν Προσδιορισμός των σημείων world population prospects the 2010 revision ελέγχου Ανάπτυξη αρχείων world population prospects the 2010 revision και καταγραφή των μετρήσεων από τα σημεία ελέγχου Επαλήθευση της ορθής λειτουργίας του συστήματος
1. Αρχή 1 (Διεξαγωγή Ανάλυσης Παραγόντων Κινδύνου) Αναγνώριση world population prospects the 2010 revision των δυνητικών παραγόντων κινδύνου σε όλα τα στάδια της παραγωγικής world population prospects the 2010 revision διαδικασίας και αναγνώριση των προληπτικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή τους.
2. Αρχή 2 (Προσδιορισμός των Κρισίμων Σημείων Ελέγχου) Αναγνώριση των σημείων εκείνων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας τα οποία πρέπει να ελέγχονται, world population prospects the 2010 revision για να αποφευχθούν ή έστω να ελαχιστοποιηθούν, σε επιτρεπτό επίπεδο, οι παράγοντες world population prospects the 2010 revision κινδύνου.
5. Αρχή 5 (Εγκατάσταση Διορθωτικών Ενεργειών) Εγκατάσταση διορθωτικών ενεργειών που πρέπει να γίνονται όταν διαπιστωθεί ότι οι τιμές κάποιας ελεγχόμενης παραμέτρου σε ένα Κρίσιμο Σημείο είναι εκτός των ορίων, που έχουν τεθεί.
Η πρόσβαση σε φθηνή και άφθονη τροφή είναι από τις βασικές κατακτήσεις του ανεπτυγμένου world population prospects the 2010 revision κόσμου. Η ανάγκη για κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων διατροφικών αναγκών, οδήγησε σε εξεύρεση νέων μεθόδων world population prospects the 2010 revision παραγωγής τροφίμων, με συνέπεια, αφενός world population prospects the 2010 revision μεν μεγαλύτερη παραγωγικότητα, αφετέρου world population prospects the 2010 revision δε - σε πολλές περιπτώσεις - υποβαθμισμένη ποιότητα. Οι σύγχρονες συνθήκες παραγωγής τροφίμων, η χρήση φυτοφαρμάκων και ορμονών, και η επικράτηση της λογικής του κέρδους έναντι της ποιότητας, δημιουργούν ένα πλήθος νέων διατροφικών κινδύνων. Τρόφιμα κάθε λογής διατίθενται στις αγορές χωρίς να είναι σίγουρο o τι είναι ασφαλή και υγιεινά.
Λύση σε αυτό το αδιέξοδο αποτελεί η ολοκληρωμένη προσέγγιση του ζητήματος της διατροφής, δηλαδή της παραγωγής ασφαλών και υγιεινών τροφίμων σε όλο το κύκλωμα του τροφίμου, world population prospects the 2010 revision από το χωράφι, το στάβλο και το εργοστάσιο μεταποίησης, μέχρι το πιάτο του καταναλωτή. Για να πραγματοποιηθούν αυτά απαιτείται ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου σε όλο αυτό το κύκλωμα (από τη φάρμα στο τραπέζι), που να εγγυώνται την απουσία κινδύνων, ενώ είναι αναγκαίος world population prospects the 2010 revision ο έλεγχος στην εφαρμογή world population prospects the 2010 revision τους. Εάν τηρηθούν αυτοί οι όροι θα μπορούμε να γνωρίζουμε από πού προέρχεται κάθε τρόφιμο (ιχνηλασιμότητα) και σε περίπτωση προβλήματος ή διατροφικής κρίσης θα είναι δυνατός ο εντοπισμός της αιτίας. Με λίγα λ

No comments:

Post a Comment